Policija u našem vrtiću

 U utorak, 09. 04. 2018. u vrtiću nas je posjetila prometna policija. Nismo ništa skrivili već smo u sklopu edukacije o važnosti sudjelovanja u prometu sudjelovali u edukativnom predavanju.

Naučili smo kojom stranom ceste se moramo kretati ukoliko nema pješačke staze a da cestu prelazimo isključivo preko zebre.  Ponovili smo da se u automobilu vozimo u auto sjedalici i da smo obavezni u njoj se voziti do 12. – te godine. Neki od nas su  priznali da se roditelji baš i ne vežu sigurnosnim pojasom svaki put kad voze auto pa im ovim putem šaljemo opomenu da to rade ubuduće svaki put : )

Djeca su se pohvalila da znaju voziti bicikl i znali su da je kaciga obavezna za vožnju biciklom. Gospođa Marija, policajka, informirala nas je da se biciklom ne smijemo voziti po cesti do devete godine, a tek onda samo uz pratnju odrasle osobe.

Neki su pitali policajku u čemu je razlika između prometnog policajca i interventnog (citiram „ onoga policajca dok idete nekoga spašavati“ Ervin, 7 godina) i zašto su drugačije obučeni.

Djeca su pitala policajku i zašto prometni policajac ima „ svjetleći „ prsluk na sebi. Taj isti prsluk im je policajka dala da isprobaju na sebi, stavila im kapu i dala im pravu policijsku palicu čime su neki na pet minuta bili prometni policajci. 

Nekoliko fotografija možete vidjeti u Galeriji fotografija.

Šareni svijet

U utorak 13. ožujka u vrtiću nas je posjetio „Šareni svijet“. Ne, nije to bio netko s drugog planeta, već smo ugostili našeg dobro znanog prijatelja Ivicu Kolmara s njegovom predstavom za najmlađe. Kako smo spomenuli na početku, veseo, šaren, raspjevan i razigran – upravo takav nam je bio dan. Gospodin Ivica ovog nam je puta pripremio proljetnu, raspjevanu predstavu pod nazivom „Šareni junaci i vesele rime, dah proljeća i duh zime“  u kojoj su Mjesec i Godina pripremali svoje vjenčanje. Kako svako vjenčanje treba dobro pripremiti, tako smo za ovo morali angažirati Cvjećara, Slastičara, ali i jednu Pčelu da napravi dovoljno meda za ukusne i fine kolače te svečanu tortu.

Tijekom predstave djeca su se zabavljala, pjevala, plesala i dobro se nasmijala. Ono što smo željeli postići je zabava i druženje, obraćanje pažnje na sadržaj i tijek predstave, aktivno sudjelovanje u predstavi, veselo i vedro raspoloženje, kulturno ponašanje.