image

Tko smo?
Gdje smo?

Dječji vrtić ZIPKA osnovan je 2008. Godine. Osnivačica je Romana Žižek, odgojitelj s dugogodišnjim iskustvom rada u dječjim vrtićima. Svoja je znanja i vještine odlučila prenijeti na druge, a ljubav prema radu s djecom svakodnevno njegovati u svom vrtiću sa svojim timom odgojitelja.
Dječji vrtić ZIPKA nalazi se u malom mjestu, Gornji Mihaljevec. S radom počinje sa samo dvije skupine (jaslice i mlađa mješovita skupina) da bi se tokom godina vrtić proširio na pet odgojnih skupina na dvije lokacije. Dječji vrtić Ringišpil počinje s radom nekoliko godina kasnije , točnije 2011. i to u Lopatincu. Danas brojimo oko stotinjak djece, 15 zaposlenih u dva objekta, stručni tim kao vanjski suradnici.

image

Naš cilj

Kao i svakom odgojitelju, cilj  je i našim odgojiteljima sretno i radosno dijete. Dobroj kvaliteti razvoja i napretka prije svega doprinose odgojitelji koji su stručno obrazovane osobe, a potom i zadovoljna djeca i roditelji. Cilj našeg rada s djecom je pridonijeti cjelovitom razvoju djeteta u skladu sa novim znanstvenim spoznajama u odgoju i obrazovanju prateći pri tome ciljeve Nacionalnog kurikuluma za predškolski odgoj.

Dječji vrtić ZIPKA i Područni odjel Ringišpil imaju redoviti 10-satni program.

image
image

Šareni svijet

U utorak 13. ožujka u vrtiću nas je posjetio „Šareni svijet“. Ne, nije to bio netko s drugog planeta, već smo ugostili našeg dobro znanog prijatelja Ivicu Kolmara s njegovom predstavom za najmlađe. Kako smo spomenuli na početku, veseo, šaren, raspjevan i razigran – upravo takav nam je bio dan. Gospodin Ivica ovog nam je puta pripremio proljetnu, raspjevanu predstavu pod nazivom „Šareni junaci i vesele rime, dah proljeća i duh zime“  u kojoj su Mjesec i Godina pripremali svoje vjenčanje. Kako svako vjenčanje treba dobro pripremiti, tako smo za ovo morali angažirati Cvjećara, Slastičara, ali i jednu Pčelu da napravi dovoljno meda za ukusne i fine kolače te svečanu tortu.

Tijekom predstave djeca su se zabavljala, pjevala, plesala i dobro se nasmijala. Ono što smo željeli postići je zabava i druženje, obraćanje pažnje na sadržaj i tijek predstave, aktivno sudjelovanje u predstavi, veselo i vedro raspoloženje, kulturno ponašanje.

 Nekoliko fotografija i dječjih radova ( utisaka s predstave ) možete vidjeti u galeriji slika.

image

Naši kontakt podaci

Radno vrijeme

ZIPKA

Pon - Pet 5:30-16:30


RINGIŠPIL

Pon - Pet 5:30-16:30

Adresa

ZIPKA

Gornji Mihaljevec 16,
Gornji Mihaljevec
40306 Macinec 


RINGIŠPIL

I. G. Kovacica 111A
40 311 Lopatinec 

 

 

Kontakt broj

ZIPKA

Broj telefona je 040/899-105
Ravnateljica Romana Žižek 099/500-3259

RINGIŠPIL

Broj telefona 040/855-210
Ravnateljica Romana Žižek 099/500-3259

E-mail adresa